Hadházy ígéri: ki fogja perelni Szijjártó helikopterezésének részleteit

Hadházy ígéri: ki fogja perelni Szijjártó helikopterezésének részleteit

A luxusmániás Szijjártó újabb luxusügyének megy utána Hadházy Ákos. Ezúttal a helikopterezgetései vetnek fel kérdéseket.

Ahogyan arról az EzaLényeg is beszámolt, Orbán külügyes csicskája fullba tolja a luxuséletet. Ha éppen nem az Adrián luxusjachtozik, akkor a rendőrség bőrüléses helikopterével repked az országban. Csakhogy még itt sincs vége az ügynek. Hadházyi Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő Facebook-oldalán számolt be arról, talán nem is ott szállt le a helikopterről Szijjártó, ahol eddig hittük. 

Egy Hadházynak nyilatkozó szemtanú szerint ugyanis egy puccos szekszárdi borászat lóistálójának kamrájánál landolt a gép. Ezt fotókkal is bizonyítja. Hadházy azt is leírta, hogy a miniszter ezután fideszes politikusokkal és meghívott vendégekkel együtt elköltött egy ebédet a borászat elegáns éttermében.

Ezért kellett tehát a rendőrség VIP helikopterével lesietni és csak utána az üresen odaküldött Mercedesbe átülni.

A korrupcióellenes akcióiról ismert Hadházy Ákos immár két hete a Külügyminisztériumhoz fordult írásbeli kérdéssel az ügyben. Azt akarta megtudni, valóban Szíjjártó ment-e a rendőrségi luxushelikopterrel ebédelni, de még mindig nem érkezett válasz.

Hadházy: A jelek szerint Szíjjártó még haza is helikopterrel jár.

Ezt a kijelentését arra alapozza a képviselő, hogy egy dunakeszi lakos arról számolt be, négy alkalommal volt szemtanúja annak, hogy a dunakeszi reptéren megjelennek az állami Mercedesek. Ezután azt látta, hogy megérkezik helikopterrel a luxusminiszter és onnan autóval megy tovább.

A külügyminisztérium szerint Sz. csak akkor helikopterezik, ha ez a munkájához szükséges. Hazamenni viszont biztosan nem így kellene, és Pesttől 150 km, autópályán megközelíthető vendéglőhöz sem a helikopter-Mercedes kombó az elfogadható.
Éppen ezért Hadházy Ákos ki fogja perelni a minisztériumtól az adatokat. "Mert ha egy külügyminiszter helikopterrel megy egy 150 kilométeres, végig autópályán vezető útra és dunakeszi otthonába is, az nem csak erkölcsi, de törvényességi aggályokat is kelt."

Frissítés: A Külgazdasági és Külügyminisztérium reagált cikkünkre. A reakciót változtatás nélkül közöljük:

A  mai Hadházy-féle álhírekkel szemben a valóság az, hogy július 14-én Szijjártó Péter előbb Budapesten bejelentette a Lidl 35 milliárd forintos beruházását, amely 400 új munkahelyet teremt, majd Budapesten hivatalos látogatásra, Dunakeszin pedig munkaebédre fogadta az osztrák, a cseh, a szlovák és a szlovén külügyminisztert, ezt követően Tolnára utazott, ahol bejelentette a Fastron Hungária Kft. 564 millió forintos beruházását, amely 217 munkahely megőrzését teszi lehetővé. Végül Szekszárdon egy munkavacsorán vett részt 10 Tolna megyei cég vezetőjével, tehát nem politikusokkal. Ezek a cégek 4,7 milliárd forintnyi beruházást fognak végrehajtani, és összesen 1139 munkahelyet védenek meg.  
Magyarországnak működnie kell, számunkra a munkahelyek védelme a legfontosabb. A baloldalra az összefogásban a vírus első hulláma alatt sem lehetett számítani, és most sem lehet.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.23

Élőben jelentkezünk az október 23-i megmozdulásokról

Több helyszínről is élőben jelentkezünk Facebook-oldalunkon. Itt is követhető.

  • 2020.10.23

Október 23. jelkép! - üzenték az egységes demokratikus erők

1956 üzenete sajnos egyre aktuálisabb az Orbán uralta Magyarországon. Szerencsére az ellenzék meghallotta ezt az üzenetet és összefogva küzdenek a zsarnok ellen.

  • 2020.10.23

Feljelenti a DK az uniós pénzből épített fideszes luxuskúriát

A Demokratikus Koalíció szerint a fideszes csapatok megint loptak, és saját hasznukra, további gazdagodásukra költötték el az európai uniós polgárok befizetéséből származó pénzt.