Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Orosz, kínai és vietnámi hackerek próbálták túlterhelni a magyar pénzintézeteket. A támadás következtében Budapesten több helyen is akadozott az internetszolgáltatás.

Csütörtökön kora délután példátlan méretű és erősségű túlterheléses (DDOS) kibertámadást észlelt a Magyar Telekom. A hackerek több hullámban, külföldi szervereken keresztül próbáltak betörni, elsősorban Oroszország, Kína és Vietnám irányából.

Fő céljuk a magyar pénzügyi intézetekhez való hozzáférés volt, azonban a Magyar Telekom dolgozói ezt több órás munkával sikeresen megakadályozták. - értesült a hvg.hu
A hackerek támadása példátlan erősségű volt. A Telekom szerint a tízszerese volt az olyan eddigi, hasonló módszerekkel elkövetett próbálkozásoknak, méretében és lebonyolításában is. Bár rendszereiket napi szinten érik kisebb-nagyobb feltörési kísérletek, ez volt minden idők egyik legnagyobb hazai támadássorozata.

Csütörtök délután 5 órára már sikeresen helyre tudták állítani a rendszereket, és a megértését kérik azoknak, akiknek ebben az időszakban akadozott az internet szolgáltatása.

Úgy tűnik a keleti barátainktól felvett hihetetlen mennyiségű hiteleink nem akadályozzák meg azt, hogy Moszkvából vagy Pekingből támadások érkezzenek a magyar bankok ellen.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.23

Élőben jelentkezünk az október 23-i megmozdulásokról

Több helyszínről is élőben jelentkezünk Facebook-oldalunkon. Itt is követhető.

  • 2020.10.23

Október 23. jelkép! - üzenték az egységes demokratikus erők

1956 üzenete sajnos egyre aktuálisabb az Orbán uralta Magyarországon. Szerencsére az ellenzék meghallotta ezt az üzenetet és összefogva küzdenek a zsarnok ellen.

  • 2020.10.23

Feljelenti a DK az uniós pénzből épített fideszes luxuskúriát

A Demokratikus Koalíció szerint a fideszes csapatok megint loptak, és saját hasznukra, további gazdagodásukra költötték el az európai uniós polgárok befizetéséből származó pénzt.