Szijjártó leszögezte, hogy Dzsudzsák egészen a visszavonulásáig a kormány kegyeltje marad

Szijjártó leszögezte, hogy Dzsudzsák egészen a visszavonulásáig a kormány kegyeltje marad

Neki úgy tűnik, mindent lehet, amíg jóban van a nagyfőnökkel.

Annak idején Dzsudzsák Balázs azért jöhetett haza a karantén megkerülésével Abu-Dzabiból, mert diplomata-útlevele volt. A kormány ezt azzal indokolta, hogy a magyar válogatott csapatkapitányaként méltó erre. Mostanra már a másodosztályba szorult vissza a focista, de a diplomata-útlevél Szijjártó Péter közbenjárásával még most is jár neki.

A DK-s Vadai Ágnes azután kérdezett rá a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál, hogy visszavonják-e Dzsudzsák Balázs diplomata-útlevelét, miután észrevette, hogy a labdarúgó az orosz válogatott elleni, szeptember 6-i mérkőzésen a magyar válogatottnak nemcsak csapatkapitánya nem volt, de még csak tagja sem. A kormány nevében Magyar Levente államtitkár egyetlen szóval válaszolt:

„Nem.”

Dzsuzsák Balázs diplomata útlevele marad, "majd ha visszavonul, visszakérem tőle" - mondta tegnap az ATV kérdésére Szijjártó Péter. 

Miért problémás mindez?

Több olyan sportolónk van, aki megérdemelné, hogy kivételezett legyen, de valamiért csak a másodosztályba szoruló Dzsudzsák Balázs élvezi az előnyeit annak, hogy jóban van a külügyminiszterrel.

Szijjártó úgy beszél a diplomata-útlevélről, mintha csak a saját holmija közül adott volna kölcsön valamit Dzsudzsáknak, amit "visszakér" tőle, ha majd úgy adódik. 

A zöld okmány megannyi hasznos előnyét – amellett, hogy vízummentes beutazást tesz lehetővé a vízumköteles országokba is (Magyarország esetében például Oroszországba vagy Kínába) tételesen sorolja fel a CNBC:

  • a diplomata-útlevél birtokosa utazáskor a diplomata-sávot használhatja, és ezzel megkerüli a sorban állást, illetve a vámvizsgálatot;
  • a nemzetközi jog alapján diplomáciai mentességet élvez – még saját hazájában is;
  • jogosult a diplomata-rendszám használatára;
  • utazása adómentes a szárazföldön és a levegőben egyaránt, vagyis olcsóbb;
  • a vendéglátó országba külföldről érkező jövedelme adómentes.
Mindez a Fidesz-csicskák szerint jár egy másodosztályú focistának, pontosabban annak, aki megfelelő viszonyt ápol velük. Dzsudzsáktól akkor kérik el, ha visszavonul, szóval a teljesítményétől függetlenül élvezheti a fentebb felsorolt előnyöket.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.21

Orbánék jövőre 118 milliárdot adnak a legnagyobb állami hazugsággyárnak

A közmédiának csúfolt, valójában a Fidesz szekerét toló MTVA az eddigieknél is magasabb rekordköltségvetésből gazdálkodhat 2021-ben.

  • 2020.10.21

Lassan semmi értelme figyelni Müller Cecília adatait

Egy nap alatt 48-an haltak meg, összesen 1259 regisztrált áldozata van hazánkban a koronavírus-járványnak.

  • 2020.10.21

Kunhalmi Ágnes: az igazság végül mindig utat tör magának

Az MSZP társelnöke üdvözli az Orbán hazug lakájmédiáját elmarasztaló bírósági ítéleteket.