Három ok, ami miatt Simon Miklósnak börtönben lenne a helye

Három ok, ami miatt Simon Miklósnak börtönben lenne a helye

Csak a fideszmaffiának köszönheti Simon, hogy még szabadlábon van.

Nyírbátor fideszcsicska képviselőjét, Simon Miklóst többször is csak a mentelmi joga mentette meg a börtöntől.

1. Költségvetési csalás mentelmi jog mögé bújva

Minden valószínűség szerint felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte volna 2011-ben a bíróság Simont, ha három évvel korábban a Fidesz-frakció nem akadályozza meg mentelmi jogának felfüggesztését. Így viszont a jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével – mai nevén költségvetési csalással – vádolt Simon ügyét elkülönítették a többi vádlottétól, és megszüntették ellene az eljárást.

Simon - akkor még Nyírbogát polgármestereként - más települések vezetővel együtt korszerűsitési pályázátakon csalt. Nyírmihálydi polgármesterét, Nyisztor Ferencet tíz hónap börtönre ítélték két évre felfüggesztve ebben az ügyben, De Simon képviselő is volt, így megúszta.

2. Pofátlan jutalom az asszonytól

2015-ben a Nyírbogátot 2014-ig mellékállásban vezető Simon öthavi végkielégítésként bruttó 3 millió 67 ezer, ki nem vett szabadsága után pedig bruttó 2 millió 147 ezer forintot kapott utódja, az új polgármester indítványára. A juttatást megszavazták az önkormányzati képviselők.

Az új polgármester nem volt más, mint a felesége,

Simonné Rizsák Ildikó. A szintén fideszcsicska Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal természetesen nem találta törvénysértőnek ezt a vérlázító döntést. Az ellenzéki képviselők persze hangosan követelték Simon mentelmi jogának visszavonását, hogy bíróság elé állíthassák, de Orbán bandája megint összezárt.

3. Lezsírozott területfejlesztési pénzek

Iratok bizonyítják, hogy a nyírbátori választókerületben is hasonló szisztéma alapján dönthettek a pályázati pénzek nyerteseiről, mint a szintén fideszes Boldog István körzetében. Ott a választókerület polgármestereit megzsarolták, hogy csak akkor kapnak támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP), ha a preferált cégeknek adnak munkát.

Boldog István már gyanúsított. És Simon? 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.21

Czeglédy Csaba pert nyert: Orbán csicskasajtója hazudott róla - FFF

Bíriói ítélet bizonyítja a Ripolst és a Lokál nevű fideszes szennylapok, valamint az Origo ordas nagy hazugságokkal támadták a Demokratikus Koalíció politikusát.

  • 2020.10.14

A fideszes csicskaképzés megy, a tanárok meg hullanak, ez Orbánország ma

A Pedagógusok Szakszervezete három olyan tanárról is tud, akik egészen biztosan és igazoltan koronavírus-fertőzés miatt haltak meg. Orbán nem védi meg a pedagógusokat, neki másra kell a pénz, például a csicskautánpótlásra és stadionokra.

  • 2020.10.12

Ha csak egy cikket olvasol el az időközi választásról, ez legyen az

A hétvégi időközi választáson óriási lépést tettek a szabadságszerető magyarok Orbán Viktor leváltása felé. Az összefogás működik, és 2022-ben a győzelmet is elhozza majd a köztársaságpárti erőknek.